Νέο Seat Leon

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του Leon τρίτης γενιάς. Το 5θυρο hatchback της Seat αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο σαλόνι του Παρισιού το προσεχές φθινόπωρο.

Με φρέσκια σχεδίαση, μήκος 4,26 μέτρων, όμορφες γραμμές και στοιχεία από παλαιότερα πρωτότυπα της Seat, το νέο Leon ξαφνιάζει θετικά με την εμφάνιση του. Η έκδοση FR διαθέτει ακόμα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, στρώνοντας το έδαφος για το μελλοντικό Cupra και ενισχύοντας τις σπορ διαθέσεις του ισπανικού hatchback. Ο χώρος αποσκευών του νέου Leon φτάνει πλέον τα 380 lt, ενώ σημαντική είναι και η μείωση βάρους των 90 kg που έχει επιτευχθεί.


Ακολουθώντας τη συνταγή του VW Group θα βασίζεται στην σύγχρονη πλατφόρμα MQB (πρώτο δείγμα το νέο A3), η οποία όπως και στο νέο VW Golf VII εξασφαλίζει περισσότερους χώρους. Υιοθετώντας την μοντέρνα παλέτα των κινητήρων TSI (1.2, 1.4, 1.8) και TDI (1.6 και 2.0), αποδίδοντας από 90 έως 184 ίππους. Οι περισσότερες εκδόσεις θα διαθέτουν πλέον πίσω ημιάκαμπτο άξονα, ενώ οι εκδόσεις με ισχύ πάνω από τους 150 ίππους, θα χρησιμοποιούν πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Στα σκαριά είναι και μια υβριδική έκδοση plug-in. Η εμπορική διάθεση του νέου Leon αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη στα τέλη της χρονιάς.

Πηγή: gocar.gr

This entry was posted in ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ SEAT. Bookmark the permalink.

Comments are closed.