Το SeatClub.gr

Το SeatClub είναι μια κοινότητα που ο καθένας ψάχνει, βρίσκει , ρωτάει, μαθαίνει, απαντάει, βοηθάει, μοιράζεται πληροφορίες, γνώσεις, εμπειρίες, σε ότι αφορά το seat του αλλά και κάθε αυτοκίνητο, καθώς και γνωρίζει και αναλύει την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα των οχημάτων.Και όλα αυτά σε ένα φιλόξενο περιβάλλον γιατί πάνω απ όλα το seat club είναι μια παρέα, μια παρέα που το κάνει ξεχωριστό, ζωντανό και του δίνει πρόσωπο… ένα πρόσωπο που θέλεις να χεις στη ζωή σου! 😉

Seat logo 2012

Λίγα λόγια για την SEAT

Η δεκαετία του ’50 – η αρχή

Το αντίθετο στη δημοφιλή πεποίθηση, η Ισπανία είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες των αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι κατασκευάστριες συμπεριλαμβανομένης της VW, της Renault, της Citroen, της Ford και της GM όλες έχουν εγκαταστάσεις στην Ισπανία. Εντούτοις, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ενώ η Ισπανία ξεπέρναγε από τον εμφύλιο πόλεμο, η κυβέρνηση άρχισε δημιουργώντας μια νέα κατασκευάστρια αυτοκινήτων που θα έβαζε την Ισπανία στην αυτοκινητοβιομηχανια.

Αν και οι συζητήσεις με τη Renault και τη VOLKSWAGEN είχαν πραγματοποιηθεί προηγουμένως, η κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία με την Fiat στη μέση δεκαετία του ’40. Εντούτοις διάρκεσε άλλα επτά έτη προτού να γίνει μια συμφωνία για το Fiat 1400 για να κατασκευαστεί στην Ισπανία. Η επόμενη κίνηση θα ήταν να αποτελεσθεί μια επιχείρηση. Η Socieded Espanola de Automoviles de Turismo S.A. (seat) ιδρύθηκε 9 Μαϊου 1950, το κεφάλαιο προήλθαν από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους επενδυτές και τη IMI ένωση βιομηχανίας.

Μόλις βρέθηκε το έδαφος, η σύμβαση μεταξύ FIAT και της ισπανικής κυβέρνησης αγοράστηκε έπειτα από τη SEAT και οι νέες εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν και χτίστηκαν στο Zona Franco, λιμένας της Βαρκελώνης.Το SEAT 1400 έκανε την έναρξή του προς το τέλος 1953. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, πέρα από 1000 μονάδες παρήχθη. Αυτό ήταν σημαντικά περισσότερο από το αρχικό σχέδιο. Συγχρόνως τα μέρη των προμηθευτών ιδρύονταν κοντά στη Βαρκελώνη για να παρέχουν την SEAT, την Citroen και τη Renault (που είχαν επίσης τα νέα εργοστάσια). Αυτό βοήθησε το τοπικό στοιχειο, το οποίο βοήθησε στη συνέχεια την ισπανική οικονομία, η οποία έπεισε την ισπανική κοινότητα για να αγοράσει το Ισπανικό αυτοκίνητο. Οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν το επόμενα έτος και η SEAT παρουσιάστηκε στην πρώτη έδρα εκθέσεων και πωλήσεων.

Τα 1400 αναπτύχθηκαν στο 1400/A και το 1400/B όπως το SEAT έπρεπε να βασιστεί σε αυτό το σχέδιο της Fiat μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Παρά την ηλικία του, ήταν πολύ επιτυχές στην εγχώρια αγορά του που εξασφαλίζει το μέλλον για την SEAT.
Σήμερα λοιπόν η SEAT είναι μια από τις πιο προηγμένες κατασκευάστριες εταιρίες, που την χαρακτηρίζει η τόλμη, οι τεχνολογικές καινοτομίες και η συνεχής πρόοδος.…κ επειδή η ιστορία είναι μεγάλη αλλά ταυτόχρονα όμορφη και ταξιδιάρικη , μπορείτε να δείτε την ιστορία της SEAT να περνά μπροστά στα μάτια σας, κάνοντας στάση όπου θέλετε εσείς με ένα κλικ ΕΔΩ

Comments are closed.