Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από το εθνικό μας δύκτιο.
Η διαδρομή (συνολικά 1846 χλμ) είχε ώς εξής :
Αλεξ/πολη - Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής (έστριψα στο ύψος της Απολλωνίας)
Ν. Μουδανια (περιφερειακός Θεσ/νικης) - Αγ. Θεόδωροι Κορινθίας (από Θήβα) - 905 χλμ
Στην Κορινθία πήγαμε μια βόλτα από Περαχώρα Λουτρακίου και από εκεί στα Στραβά (απέναντι από τις Αλκυωνίδες) για μπάνιο (όσοι βρίσκεστε κοντά αξίζει να πάτε μία βόλτα, ωραία διαδρομή με στροφές και μέσα στο πράσινο, η θάλασσα δε καταπληκτική).
Διακοπές στην Σαντορίνη ...
Επιστροφή προχτές Αγ. Θεόδωροι - Αλεξ/πολη
Καλύτερος - Χειρότερος δρόμος
Με διαφορά τα καλύτερα τμήματα του εθνικού δυκτίου είναι
1. Ξανθη - Αλεξ/πολη (Εγνατία) (Για τελικές - Δεν έχει Ραντάρ)
2. Θεσ/νικη - Κατερίνη (Για τελικές - Αν την γλυτώσεις απο τα Ραντάρ)
3. Το τμήμα της Εγνατίας στην Καβάλα (ωραίες στροφές - δοκιμάζεις τα όρια σου - όχι του Αυτοκινήτου)
4. Μετά την Λαμία πριν την διαστάυρωση για θήβα - ωραίες ανοικτές στροφές -δοκιμάζεις τα όρια του αυτοκινήτου.
Πάμε στα χειρότερα
1. Αθηνών - Κορίνθου. (μεχρι Κινέτα)...τι να πει κανείς? 3 και μιά βοηθητική ανά ρεύμα, το βλέπεις μετά την κακιά σκάλα και λες αυτό είναι δρόμος, αλλά μόλις ξεπεράσεις τα 120 αισθάνεσαι τα σαμάρια και την κακιά άσφαλτο..και λες "i am flying baby" με μία λέξη - απαράδεκτο.
2. Θεσ/νικη-Ασπροβάλτα - ήταν είναι και θα είναι το χειρότερο τμήμα των εθνικών μας οδών.
3. Κατερίνη Λαμία...έχω την εντύπωση ότι απο τα Χριστούγεννα που είχα ξανακατέβει δεν άλλαξε τίποτα, αλήθεια δουλεύει κανείς εκεί? η τσάμπα καίει η λάμπα?
Εντυπώσεις από το στρωμένο πλέον "αδύναμο" 1.4 16V Leon Signo μου.
Με εξαίρεση μία περίπτωση που έπρεπε να πάω δεξιά για να με περάσει ένα Audi 18T (σε ανηφόρα) το Λιονταράκι πέταγε σε όλη την διαδρομή.
Ο φίλος με το Audi έμεινε χλμ πίσω λόγω του επαγγελματισμού των οδηγών λεωφορείων που δεν κάνουν στην άκρη, ενώ οι νταλικιέριδες είναι άψογοι σε αυτό το θέμα. Ο εν λόγω οδηγός λεωφορείου δεν έκανε όυτε μισό μετρο στο πλάϊ την ώρα που τον πέρναγα και ας ερχόταν νταλικά απο την άλλη ... :evil: το λιονταράκι όμως χώρεσε και πέρασε 8)
Αυτά, ελπίζω να μη σας κούρασα και αν το έκανα υπόσχομαι πως δεν θα το ξανακάνω...απλώς ειμαι ερωτευμένος με αυτό το αυτοκίνητο :-)