Αποστολέας Θέμα: ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ  (Αναγνώστηκε 7437 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

  • Αποσυνδεδεμένος SEATCLUB
  • Μέλος Διαχείρισης
  • Rookie member
  • *
  • Μηνύματα: 183
    • http://www.seatclub.gr/forum
ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
« στις: 18-04-2010, 12:09:41 »
    Η εγγραφή των προσώπων ως συμμετέχοντες στο seatclub.gr/forum έχει ως ταυτόχρονη δέσμευση για αυτούς να μην τοποθετούν δυσφημιστικό, προσβλητικό ή υλικό οποιουδήποτε άλλου είδους που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του Ελληνικού Κράτους.

    Ιδίως, απαγορεύονται:

1.   Η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, c....k κλπ) καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσικά κομμάτια κ.ο.κ.) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
2.   Αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που θίγουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών κομματιών.
3.   Η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς υλικό που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή με άλλον τρόπο αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.
4.   Η πρόκληση βλάβης σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
5.   Η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.
6.   Η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς υλικό για την εγκατάσταση αυτόκλητης ή μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη e-mails και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.
7.   Η ανώνυμη ανάρτηση και η ανώνυμη δημοσίευση άμεσης ή έμμεσης επίθεσης, ειρωνείας, δυσφήμησης ή διαφήμισης, καταγγελίας, παραπόνων ή σχολίων έναντι άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.
8.   Η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών (όπως η συλλογή ή και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών).


    Για οποιοδήποτε από τα παραπάνω ή παρεμφερή αυτών υπεύθυνοι είναι οι χρήστες και οι Administrators / Moderators δεν εγγυώνται την επέμβαση τους ούτε και έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη.
     Οι Administrators / Moderators έχουν το δικαίωμα (όχι όμως και την υποχρέωση) να απαγορεύσουν την διακίνηση μηνυμάτων τέτοιου περιεχομένου. Το seatclub.gr/forum ωστόσο δεν φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή και τα αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του, όπως άλλωστε αναφέρθηκε προηγουμένως.
    Εφόσον υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση από εταιρείες ή οργανισμούς καθώς και από φυσικά πρόσωπα που θίγονται από προγράμματα, αρχεία ή και τα links που διακινούνται, θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα e-mail στη Διαχείριση του seatclub.gr/forum ώστε να μετακινούνται άμεσα  ή να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα / παρατηρήσεις και να προστατεύονται τα νόμιμα δικαιώματά τους.
    Στις περιπτώσεις εκείνες που θίγονται από τα επώνυμα γραφόμενα ή πράξεις κάποιου μέλους, θα πρέπει:
•   Να  ειδοποιούν τη Διαχείριση του seatclub.gr/forum σχετικά.
•   Να αποστέλλουν σε αυτήν σχετική ενημέρωση με τη δική τους εκδοχή ή απάντηση ώστε να αναρτάται από αυτή ή από τους ίδιους.
Στόχος του seatclub.gr/forum  είναι να γίνουν γνωστά τα πραγματικά γεγονότα για την ορθή αξιολόγηση αυτών από τα μέλη του και η αποφυγή δημοσιεύσεων που έχουν οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς. Για το λόγο αυτό ενισχύεται η άποψη του ορθού διαλόγου από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

    Οι Administrators / Moderators του seatclub.gr/forum, διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψουν τη χρήση του ή των κωδικών πρόσβασης, ή και να διακόψουν τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες που θεωρεί ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των όρων χρήσης.

Σχετικά με εξωτερικούς συνδέσμους (links)
    Η διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, η ποιότητα και η πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστοτόπων και σελίδων στα οποία υπάρχουν παραπομπές μέσω συνδέσμων, δεν ελέγχεται. Η ακέραια σχετική ευθύνη ανήκει στα αντίστοιχα sites. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι το seatclub.gr/forum ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοτόπων στους οποίους υπάρχουν παραπομπές, η ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SEATCLUB  //  www.seatclub.gr

  • Αποσυνδεδεμένος SEATCLUB
  • Μέλος Διαχείρισης
  • Rookie member
  • *
  • Μηνύματα: 183
    • http://www.seatclub.gr/forum
Απ: ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
« Απάντηση #1 στις: 18-04-2010, 21:21:53 »
Έναρξη ισχύος από 19-04-2010
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SEATCLUB  //  www.seatclub.gr