Αποστολέας Θέμα: ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ FORUM  (Αναγνώστηκε 8365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

  • Αποσυνδεδεμένος SEATCLUB
  • Μέλος Διαχείρισης
  • Rookie member
  • *
  • Μηνύματα: 183
    • http://www.seatclub.gr/forum
    Οι δημοσιεύσεις και η ενεργή συμμετοχή στο seatclub.gr/forum οφείλουν να συμφωνούν με τους ακόλουθους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων.
    Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες στο seatclub.gr/forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες κανονισμούς.

1.   Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρήση Ελληνικής γραμματοσειράς στις δημοσιεύσεις. Η μη χρήση Ελληνικής γραμματοσειράς δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση σχετικών τεχνικών προβλημάτων ή αλλοδαπού χρήστη και πρέπει να αναφέρεται στο κείμενο. Αποφεύγετε τα greeklish, προτιμήστε τους ελληνικούς χαρακτήρες! Η ανάγνωση μηνυμάτων γραμμένων με τέτοιο τρόπο, είναι πολύ δύσκολη και κουραστική για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Σημειώνεται ότι κατά κανόνα οι δημοσιεύσεις που περιέχουν greeklish είναι δυσανάγνωστες, ενώ δυσκολεύουν την αναζήτηση συγκεκριμένων πληροφοριών στις σελίδες του seatclub.gr/forum.
Αναφέρεται ότι από 1η Ιουνίου 2010 μηνύματα και δημοσιεύσεις με greeklish χαρακτήρες θα διαγράφονται χωρίς καμία ενημέρωση.

2.   Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ’ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών τους bold χαρακτήρες.

3.   Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει επιλογή προεπισκόπησης (preview) κατά την επεξεργασία ενός μηνύματος- για τυχόν απροσεξίες που πιθανώς να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στη δημοσίευσή σας. Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενα σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στυλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ότι χρειάζεται και όταν χρειάζεται.

4.   Ελέγξτε το θέμα σας πριν το δημοσιεύσετε. Πριν το άνοιγμα κάποιου νέου θέματος, ο χρήστης πρέπει να διερευνά μήπως ήδη υπάρχει κάποιο πρόσφατο συναφές θέμα, και αν υπάρχει, να εντάσσει το μήνυμά του εκεί . Προτού αρχίσετε ένα νέο θέμα, εξετάστε τον κατάλογο υπαρχόντων θεμάτων για να ελέγξετε εάν το θέμα σας έχει συζητηθεί ήδη. Επιπλέον εάν αρχίζετε ένα θέμα για να υποβάλλετε μια συγκεκριμένη ερώτηση πατήστε το κουμπί  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να σιγουρευτείτε πρώτα ότι δεν απαντήθηκε ήδη.

5.   Φροντίζετε να πατάτε το κουμπί Απάντησης [Post Reply ή Quick Reply] και όχι δημιουργίας νέου θέματος, όταν απαντάτε σε κάποιο ήδη υπάρχον θέμα. Ανάλογα, λανθασμένα μηνύματα, πιθανώς να διαγράφονται ή να ενσωματώνονται (αν είναι σαφές το τι αφορά) στο topic στο οποίο ανήκουν.

6.   Οι δημοσιεύσεις θα πρέπει να είναι ουσιώδεις και να μην δημιουργούνται με σκοπό την παραπλάνηση των αναγνωστών τους με οποιονδήποτε τρόπο

7.   Κάθε θέμα πρέπει να εντάσσεται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα. Φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το μήνυμα και κατατοπιστικός. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Moderators έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και μορφοποίησης του τίτλου των μηνυμάτων κατάλληλα χωρίς προειδοποίηση.

8.   Σε περίπτωση φωτογραφιών, συστήνεται αυτές να έχουν σχετικά μικρό μέγεθος, για να μην επιβαρύνουν τεχνικά το σύστημα. Εναλλακτικά, συστήνεται η χρήση συνδέσμων προς ιστοσελίδες εκτός του seatclub.gr/forum, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να βρει το υλικό, χωρίς να επιβαρύνονται οι ιστοσελίδες του.

9.   Σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται η επικοινωνία μεταξύ δύο μελών και το αντικείμενο δεν ενδιαφέρει τα υπόλοιπα μέλη, συστήνεται η χρήση της δυνατότητας προσωπικών μηνυμάτων, την οποία παρέχει το seatclub.gr/forum.

10.   Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε θεωρεί πως υλικό στο seatclub.gr/forum είναι προσβλητικό ή υβριστικό ή εν γένει αντιτίθεται σε νόμους της Ελλάδας ή τον κανονισμό χρήσης, πρέπει αμέσως να ειδοποιήσει (με προσωπικό μήνυμα ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) τους Administrators / Moderators.

11.   Κάθε μέλος μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία που το αφορούν (εκτός του ψευδωνύμου και του email τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν) τροποποιώντας το "profile" του.

12.   Υπενθυμίζεται πως το seatclub.gr/forum είναι δημόσιο βήμα ανταλλαγής απόψεων, και άρα κάθε μέλος πρέπει να φροντίζει για την αποφυγή διαρροής προσωπικών του δεδομένων.

13.   Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των Administrators / Moderators παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

14.   Συζητήσεις που παραβαίνουν έναν ή συνδυασμό κανόνων που ορίζονται στο κείμενο αυτό, πρέπει να μη συνεχίζονται από τους χρήστες. Για την αποφυγή αυτού του φαινόμενου, πιθανώς κάποια Θέματα Συζήτησης να κλειδώνονται από τους Administrators / Moderators, με παράθεση ανάλογου μηνύματος από αυτούς. Εφόσον μερικές ή όλες οι δημοσιεύσεις που περιέχονται σε κάποιο θέμα συζήτησης είναι αντίθετοι από τους παρόντες όρους χρήσης, το μέλος δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε δημοσίευση συστάσεων προς τα υπόλοιπα μέλη. Αρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα είναι τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα διαχείρισης του seatclub.gr/forum, οι οποίοι έχουν και το δικαίωμα να προβαίνουν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων, ανάλογα με την περίσταση.

15.   Η υποβολή νέων απαντήσεων σε οποιοδήποτε από τα θέματα συζήτησης που φιλοξενούνται στο forum είναι ευπρόσδεκτη εφόσον αυτές περιέχουν ουσιώδεις πληροφορίες. Οι μονολεκτικές, οι «ανούσιες»(π.χ. σκέτα emoticons) και οι μη ολοκληρωμένες απαντήσεις οι οποίες δε συμβάλλουν ουσιαστικά στις υπάρχουσες συζητήσεις θα αφαιρούνται από τους αρμόδιους διαχειριστές κατά την κρίση τους, χωρίς καμία προειδοποίηση

16.    Οι υπογραφές των μελών στο φόρουμ διέπονται από τους ίδιους κανόνες με τα μηνύματά τους. Οι Administrators / Moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν ή να τροποποιήσουν την υπογραφή του χρήστη. Τα  μέλη μπορούν να διατηρούν στην υπογραφή τους οποιαδήποτε εικόνα η οποία όμως δε θα περιέχει το οποιοδήποτε link που θα παραπέμπει σε οποιοδήποτε άλλον ιστότοπο. Αυτονόητο είναι πως δεν επιτρέπονται αυτούσια link σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο. Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός χαρακτήρων στις υπογραφές είναι οι 260 χαρακτήρες. Το μέλος εφόσον πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει τα 180 ΚΒ.Τα παραπάνω ακολουθούνται σε συνάρτηση με την ισονομία όλων των μελών και ο ως άνω κανονισμός αφορά όλους.

17.   Δικαίωμα υποβολής αγγελίας έχουν όλα τα μέλη τα οποία έχουν ξεπεράσει των αριθμό των 50 δημοσιεύσεων τους. Για τις επιμέρους οδηγίες και τους κανονισμούς για τη δημοσίευση αγγελιών ανατρέξτε στην ειδική θεματολογία που θα ακολουθήσει σε ξεχωριστή ενότητα.


    Ειδικότερα στο seatclub.gr/forum δεν επιτρέπεται:

1.   Η παραβίαση των δικαιωμάτων αντιγραφής οποιουδήποτε υλικού φέρει τέτοια δικαιώματα.
2.   Η αντιγραφή υλικού άλλων ιστοσελίδων ή πηγών πληροφόρησης (περιλαμβανομένων άλλων Διαδικτυακών Forum) χωρίς αναφορά της προέλευσής τους σε περίπτωση που αυτό απαιτείται από αυτές.
3.   Η άμεση ή έμμεση (μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες) δημοσίευση άσεμνου ή ρατσιστικού υλικού και εν γένει η μη τήρηση της Ελληνικής Νομοθεσίας.
4.   Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του seatclub.gr/forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση αντίδρασης (flame baiting). Επιθέσεις αναίτιες σε άλλους χρήστες, Administrators / Moderators, θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα μεταφέρονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το άτομο για αποφυγή επανάληψης.
5.   Απαγορεύεται το «trolling», δηλαδή η συστηματική υποβολή περιεχομένου που είτε έχει ως στόχο τη δημιουργία ερίδων και αντιδικιών, είτε προκαλεί αναστάτωση στην ομαλή ροή διεξαγωγής των συζητήσεων
6.   Η χρήση απρεπών, ειρωνικών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ’ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο seatclub.gr/forum είτε με προσωπικό μήνυμα  το οποίο θα αποστέλλει ο θιγόμενος στα μέλη της Διαχείρισης προς απόδειξη αυτών.
7.   Η ατεκμηρίωτη ή ανώνυμη καταγγελία κατά τρίτου είτε φυσικού είτε νομικού προσώπου.
8.   Ιδιαίτερη προσοχή στις προσωπικές διαμάχες. Προσωπικά θέματα και διαφορές που δεν έλαβαν χώρα εντός του φόρουμ δεν μπορούν να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Οι Administrators / Moderators δεν έχουν καμία δικαιοδοσία, παρά μόνο αν μεταφερθεί το θέμα εντός seatclub.gr/forum, η οποία επιλογή φυσικά απαγορεύεται. Δεν θα επιτραπεί κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις να πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε προσωπική διαμάχη μεταξύ μελών και ούτε θα γίνει η Δημόσια συζήτηση λαϊκό δικαστήριο για θέματα που δεν την αφορούν και κατ’ επέκταση δεν αφορούν το seatclub.gr/forum.
9.   Η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς με σκοπό την παραποίηση γεγονότων, ή την εξαπάτηση των άλλων χρηστών απαγορεύεται ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Η διαγραφή των δεύτερων και τρίτων λογαριασμών γίνεται άμεσα.
10.   Πληροφορίες ιδιωτικής φύσης δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τα μέλη. Στην περίπτωση αναφοράς προσωπικών στοιχείων χρήστη από άλλον, το μήνυμα άμεσα θα μεταφέρεται ή θα μορφοποιείται κατάλληλα.
11.   Η εμπορική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκμετάλλευση ή αναδημοσίευση του υλικού του seatclub.gr/forum ή του ονόματός του χωρίς πρότερη άδεια της ομάδας Διαχείρισης.
12.   Η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του seatclub.gr/forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων ή με άσκοπες παραθέσεις.
13.   Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη της Διαχείρισης του seatclub.gr/forum.
14. Η χρησιμοποίηση του ονόματος του seatclub.gr/forum από τον οποιονδήποτε ή της θέσης αυτού ως μέσω πίεσης για την επίτευξη προσωπικών του στόχων.
15.   Η μαζική αποστολή προσωπικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του seatclub.gr/forum (spamming) είτε στις δημόσιες συζητήσεις είτε σε προσωπικά μηνύματα, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Επίσης απαγορεύεται η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων ή και υπηρεσιών κάθε είδους. Επιτρέπεται βέβαια η συζήτηση πάνω σε προϊόντα και εταιρείες, όταν αυτή διέπεται από πνεύμα και σέβεται όρια που ορίζει η κοινή λογική και η κρίση των συντονιστικών οργάνων. Τα μηνύματα που περιέχουν spam καθώς και εκείνα που αποτελούν απροκάλυπτη και προκλητική διαφήμιση θα διαγράφονται ή θα μορφοποιούνται κατάλληλα, και θα γίνεται σύσταση στον χρήστη που τα δημοσίευσε. Διαφημιστικές προσφορές μπορούν να γίνονται μόνο μετά από επαφή με τους Administrators / Moderators των Ομαδικών Αγορών, οι οποίοι είναι και οι υπεύθυνοι των συντονισμένων αγοραπωλησιών με την αρωγή του seatclub.gr/forum.
16. Η ανάληψη οργάνωσης ομαδικής αγοράς από τρίτους πλην της Διαχειριστικής Ομάδας.
17.   Απαγορεύεται η παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών/μελών (όπως η συλλογή ή/και δημοσιοποίηση, ή/και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών/μελών).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SEATCLUB  //  www.seatclub.gr

  • Αποσυνδεδεμένος SEATCLUB
  • Μέλος Διαχείρισης
  • Rookie member
  • *
  • Μηνύματα: 183
    • http://www.seatclub.gr/forum
Έναρξη ισχύος από 19-04-2010
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ SEATCLUB  //  www.seatclub.gr