Γνωρίζουμε κάτι για cng και πρόγραμμα;
Το βρισκω εντελώς απίθανο να βγεί κατι το επόμενο συντομο χρονικό διάστημα.
- Μιας και ο κινητήρας δουλευει με πολυ υψηλη συμπίεση για τουρμπο κινητήρα , περισσότερο αβάνς και πίεση δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει.
- Ο κινητήρας ειναι νέος (1.5 TSI) και δεν εχει βγει κατι σε αυτον στην εκδοχή του με βενζίνη (νομίζω μονο σε παραλληλο) , ποσο μαλλον σε Φυσικό Αέριο.
- Δεν εμπιστευομαι το αυτοκινητο σε κάποιον απο τους γνωστους ελληνες προγραματιστές/βελτιωτές, να μαθουν χάρτες πανω στο δικο μου.
Εκανα μια ερώτηση στην Cargate σχετικά, δεν υπαρχει κατι, και μαλλον δεν θα υπαρξει.
Και ειναι κριμα, μιας και το καυσιμο εχει μερικά πολυ καλα χαρακτηρίστικα όπως:
- 119-130 Οκτάνια
- Δεν νοθευεται
- Δεν υπαρχει αμεσος ψεκασμός (ειναι MPI). Αρα η τροφοδοσία με καυσιμο ειναι ποιό ευκολή
Για Ελλάδα πιο λογικό ακούγεται το προηγούμενο με το 50αρι βενζίνης. Έχουμε στην οικογένεια το eco-up (11 Kg cng, 10 L βενζίνη) και παρότι μένουμε κοντά στην Ανθούσα, με τα 100 χλμ/ημέρα που κάνουμε χρειάζεται συχνός ανεφοδιασμός (και φανταστείτε δεν καίει)....
Επίσης, εθνική τα 400 χλμ αυτονομία του αερίου γίνονται 250-380...
Κατά τα άλλα, τα παραπάνω δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα και τελικά αυτό που σου μένει είναι η εξοικονόμηση απ'το καύσιμο...!
Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συμφωνώ ότι το 9άρι ρεζερβουάρ βενζίνης καθιστά το αυτοκίνητο σε πόλης, τουλάχιστον μέχρι την (αναμενόμενη) επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.
Το παλιό με το 40άρι ρεζερβουάρ βενζίνης, ή το Panda με το 35άρι, έχουν την ευχέρεια να κινηθούν και εκτός πόλεων.
Βασικά νομίζω οτι εχει να κανει με το Case.
Δεν μπορει κάποιος να βγει με σιγουριά και να πει: δεν κανει το αυτοκινητο γενικότερα, ή είναι μονο αυτοκινητο πόλης
Καποιός μπορει να βλέπει σαν αρνητικο την αυξημένη αυτονομία με Φυσικό Αέριο, και την μειωμένη με Βενζίνη, Εγω την βλέπω μονο σαν θετικό. (Οπως προειπα, ολη η κεντρική και βορεια Ελλάδα καλύπτεται
αποκλειστικά με Φυσικο αέριο. )
Για μένα δεν λεει κατι, να σταματήσω αντι για μια φορα τρεις φορές απο 5 λεπτα να βάλω βενζίνη (αν χρειαστεί ... ) . Κανω και το διαλειμα μου.
Εχει να κανει με τις αναγκες του καθενα, αλλα και με το που μένει.
Προσωπική μου αποψη, ειναι οτι το βενζινοκινητήρες (και ακομα χειρότερα πετρελαιοκινητήρες) εχουν μπει σε τροχιά κατάργησης, και τα εναλακτικά καυσιμα και ο ηλεκτρισμός ειναι αυτα που θα επκιρατήσουν τα επομενα χρονια.
Καποιος που αγοράζει αυτοκινητο
καινουριο, με βενζινοκινητήρα ή ακόμα χειρότερα με πετρελαιοκνητήρα, θα πρεπει να το σκεφτει δυο φορές IMHO.