Γιατί το Kl θεωρείς ότι εκτός από τον κινητήρα είναι κατώτερο από το 5F? Ως ποιότητα εσωτερικά? Ποιότητα κύλισης?
1) Εργονομία . Έχεις φυσικά κουμπάκια και όχι την βλακεία που τα κάνεις όλα απο την οθόνη . Οι ποτηροθήκες είναι σε καλύτερο σημείο από το mk4 , η δεύτερη είναι μικρή
2) Infotainment : Στο 5F υπάρχουν aftermarket λύσεις , ενεργοποίηση του Full Link αν θέλεις μαμά οθόνη. Στο mk4 εκτός εργοστασίου κλείνουμε 2 χρόνια χωρίς full link και παίζει να μην μπει ποτέ
3) Ποιότητα εσωτερικού , ανώτερο το 5F . Προσωπικά στα 7 χρόνια δεν μου είχε τρίξει ποτέ. Το mk4 τρίζει απο τον πρώτο μήνα , έκανα test drive το Formentor έχει τους ίδιους τριγμούς
4) Επειδή έχω θέμα με την μέση , τα καθίσματα του 5F μου ήταν πιο άνετα
5) Καλύτερα φρένα το 5F . Στο mk4 και δεν έχουν πολύ καλή αίσθηση και υστερούν. Μπήκα στο Formentor που θύμισε του 5F , ξαναμπήκα στο δικό μου η διαφορά είναι αισθητή . Έχουν γίνει αρκετές αναφορές και απο reviewers . Μην παρεξηγηθώ , δεν λέω ότι δεν είναι αποτελεσματικά , η αίσθηση δεν είναι καλή
οκ σε ποιότητα κύλισης δεν μπορώ να πω ότι υστερεί , απλά το συγκρίνω με 18αρι και την ανεξάρτητη που είχα αλλά δεν είναι δίκαιη σύγκριση
Εν κατακλείδι εγώ που έδωσα το 1.8 Fr plus DSG 5F και έβαλα +15.000 για να πάω στο KL , δεν θα έλεγα ότι αξίζει η διαφορά της τιμής.
Σίγουρα σε σχέση με την αγορά το αμάξι σαν σύνολο είναι πολύ καλή επιλογή και χαίρεσαι να το οδηγείς. Απλά αν πας απο το 5F στο KL δεν νομίζω ότι αξίζει η διαφορά της τιμής εκτός των συστημάτων ασφαλείας.