Αποστολέας Θέμα: Οθόνη 8", χρήση και ιδιότητες  (Αναγνώστηκε 650 φορές)

dolphin και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Leon FR 2.0 DSG
Οθόνη 8", χρήση και ιδιότητες
« στις: 28-09-2024, 14:14:14 »
Εκτός των διαφόρων ασαφειών του manual, όλες οι περιγραφές ενεργειών αναφέρονται στην οθόνη των 10".
Οπότε για να μην ανακαλύπτει ο καθένας μόνος του τον τροχό, δημιουργώ αυτό το θέμα για να ανταλλάξουμε πληροφορίες.

Ερώτηση 1η, για το τι έχει η μικρή οθόνη:
Έχει κάποιος διαθέσιμο το wireless (με wifi) Android Auto (ή Car Play);

Ερώτηση 2η, για την αρχική οθόνη.
Όταν το πήρα -μεταχειρισμένο- είχε κάποια default "μενού" στις 3 περιοχές. Έκανα login στο SEAT Connect και άλλαξαν.
Ξέρει κάποιος πως ορίζουμε τι θέλουμε να φαίνεται αρχικά;

• Αποσυνδεδεμένος alanthast0s
  • Rookie member
  • *
    • Leon FR 1.5 eTSi
Απ: Οθόνη 8", χρήση και ιδιότητες
« Απάντηση #1 στις: 29-09-2024, 00:53:08 »
Επίσημα δεν υποστηρίζεται η ασύρματη σύνδεση για car play η android auto. Μόνο "ανεπίσημα" για όποιον μπορεί ή ξέρει κάποιον που μπορεί.
https://youtu.be/rsTxx8zdQk8

Για τις συντομεύσεις, χρησιμοποίησέ το λίγο με τη λογική που λειτουργούν τα κινητά για να φτιάξεις συντομεύσεις. Κράτα παρατεταμένα πατημένο ένα από τα 3 "κουτιά" και θα βγει νέο μενού με τις διαθέσιμες που μπορείς να βάλεις στη θέση του.

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #2 στις: 29-09-2024, 01:17:32 »
Επίσημα δεν υποστηρίζεται η ασύρματη σύνδεση για car play η android auto. Μόνο "ανεπίσημα" για όποιον μπορεί ή ξέρει κάποιον που μπορεί.
https://youtu.be/rsTxx8zdQk8

Για τις συντομεύσεις, χρησιμοποίησέ το λίγο με τη λογική που λειτουργούν τα κινητά για να φτιάξεις συντομεύσεις. Κράτα παρατεταμένα πατημένο ένα από τα 3 "κουτιά" και θα βγει νέο μενού με τις διαθέσιμες που μπορείς να βάλεις στη θέση του.

Έχω δει το video και περιμένω το obdeleven  για να ενεργοποιήσω κάπιοια πράγματα. Δεν ξέρω αν έχει wireless και η μικρή οθόνη ...

ΟΚ, θα το δοκιμάσω ...

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #3 στις: 29-09-2024, 12:25:44 »
Δοκίμασα το παρατεταμένο πάτημα στην 3πλή οθόνη, δεν γίνεται τίποτα. Δεν ξέρω αν έχει σημασία το ότι έχω βάέι λογαριασμό στο SEAT connect, αλλά ούτε εκεί βλέπω κάποια δυνατότητα ρύθμισης.
Ίσως η μικρή οθόνη να μην δίνει επιλογές ...

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #4 στις: 30-09-2024, 16:54:23 »
Αυτό είναι το κείμενο από το manual για το πως διαμορφώνεται η οθόνη από τον χρήστη:

Customising the infotainment system

Customise the menus and infotainment views
to quickly access your favourite or most frequently
used functions.

The main menu contains function buttons for
accessing all of the Infotainment apps.
Configuring customised menus
In all views (except Main Menu, StandBy,
Parking, Speller and Full Link), you will find
shortcuts to customizable system functions in the lower part of the screen. Use the settings
to delete or replace them, or change their order.

● Press and hold one of the icons (or press on
the icon of an empty position) to display an
additional window.
● Select one of the icons from the apps bar.
● Press  to delete an icon.
● Click on an icon in the additional window to
replace the value.
● Hold your finger on one of the icons and
drag it to the desired position.
● To close the edit mode, press  in the additional
window.

Adapting customised menus
● Press a function button in a customised
menu and keep your finger on the screen until
an additional window is displayed.
● Press the function button to which you want
to add a function.
● Click close to return to the custom menu.

Αν κατάλαβα καλά, η πρώτη παράγραφος αναφέρεται στην οθόνη των 10", η οποία δεν έχει κουμπιά για τα διάφορα menu.

Το ερώτημα είναι που αναφερεται η 2η
Αν είναι στην 3πλή οθόνη, που είναι αυτά τα "κουμπιά" που πρέπει ν απατήσουμε ώστε να αλλάξουμε / προσθέσουμε;
Στο δικό μου βλέπω 3 μικρές κουκίδες στα 2 πρώτα τμήματα και 4 στο τρίτο. Αλλά είναι πολύ μικρά και αδύνατο να τα ξεχωρίσεις πατώντας κάποιο από αυτά.

Πατώντας γενικά στην επιφάνεια σε ένα από τα 3 τμήματα, δεν γίνεται τίποτα (όση ώρα και να αφήσω το δάχτυλο).

Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο;

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #5 στις: 08-11-2024, 13:54:06 »
Σήμερα το πρωί ξεκινώντας μου είπε ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στον server και να το ξαναξεκινήσω (ή να επικοινωνήσω με την αντιπροσωπεία !!!). Έκανα επανεκίνηση, πάλι δεν συνδέθηκε, και μου είπε ότι δεν μπορεί να φορτώσει το setup που έχω κάνει. Και μέχρι εδώ, πες στο διάολο, ας κάνω μόνος μου το setup του αυτοκινήτου.

Αμ δε! Όλο το setup ... εξαφανίστηκε!  :gkrrrrr: (εκτός από το Infotainment)
Ευτυχώς πήγαινα κοντά, και όταν ξαναμπήκε και ξεκίνησα δουλευαν όλα σωστά.

Έστειλα ένα ξεχεστήριο στην  :s:, αλλά αμφιβάλω αν γίνεται τίποτα.

Έχει τύχει σε κάποιον, έχετε βρει κάποιο τρόπο να μην εξαρτιώμαστε από το internet?

• Αποσυνδεδεμένος disino
  • Διαχειριστής
  • Master member
  • *
  • Leon Cupra (red)
« Απάντηση #6 στις: 09-11-2024, 10:31:20 »
Τί εννοείς ότι εξαρτάσαι από το internet; Δεν ξεκινάει καν, αν δε συνδεθεί με το server, ή χάνει κάποιες ρυθμίσεις (πχ driving mode); :fear:

Τί γίνεται, δηλαδή, αν βρεθείς σε ένα μακρινό βουνό, που δεν έχει σήμα internet; :crazy:

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #7 στις: 12-11-2024, 14:07:24 »
Ξεκίνησε κανονικά, αλλά εξαφανίστηκαν όλες οι επιλογές για τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, όπως eco, normal, sport, individual, και τα start-stop, lane assist κλπ.
Όλα τα άλλα δούλευαν κανονικά.

Απ ότι είδα στο καντράν, θυμόταν ότι έχω απενεργοποιήσει το Lane Assist. Αλλά αυτό το είχα ρυθμίσει με το ObdEleven, να θυμάται την τελευταία επιλογή μου και να μην το ενεργοποιεί κάθε φορά που ξεκινάει.
Αυτό που δεν σκέφτηκα ήταν να συνδεθώ στο application SEAT από το κινητό μου, να δω αν μπορούσα να ρυθμίσω κάτι. Ή από το ObdEleven.

Το έξω ξαναακούσει και από άλλο μέλος στο κλαμπ, ότι ήταν σε υπόγειο και δεν κατέβαζε τα δεδομένα του. Αλλά δεν είχαν εξαφανιστεί οι ρυθμίσεις, ή έτσι κατάλαβα. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν. Πάντως έστειλα mail στην :s: και περιμένω απάντηση.

• Αποσυνδεδεμένος billman
  • Enthusiastic member
  • *
  • Cupra Leon SP VZ 2.0TSI
    • 4Drive DSG Performance Pack
« Απάντηση #8 στις: 12-11-2024, 20:43:49 »
Μπα αν εξαφανίστηκαν τα mode είναι θέμα του infotainment.  Τα ίδια έκανε και σε εμένα αλλά έστρωσε με update.
Οδηγώντας δίχως αύριο...

• Αποσυνδεδεμένος Giannis20VT
  • Χαζομπαμπάς
  • Elite member
  • *
« Απάντηση #9 στις: 12-11-2024, 20:46:05 »
Δεν ξερω αν ειναι ολοιδιο το software στη SEAT με την SKODA, παρολα αυτα να ρωτησω, εχεις δημιουργήσει primary user ?
Γιατι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν αρκετοι users και για καθε εναν κρατα διαφορερικά settings (μνημες ραδιοφωνου, στησιμο της οθονης κτλ)

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #10 στις: 14-11-2024, 00:35:54 »
Μπα αν εξαφανίστηκαν τα mode είναι θέμα του infotainment.  Τα ίδια έκανε και σε εμένα αλλά έστρωσε με update.
Εξαφανίκστηκαν όσο δεν είχε σύνδεση με τον server. Με την επόμενη εκκίνηση συνδέθηκε και επανήλθαν.
Δεν είναι θέμα update, έχει την τελευταία έκδοση.

Δεν ξερω αν ειναι ολοιδιο το software στη SEAT με την SKODA, παρολα αυτα να ρωτησω, εχεις δημιουργήσει primary user ?
Γιατι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν αρκετοι users και για καθε εναν κρατα διαφορερικά settings (μνημες ραδιοφωνου, στησιμο της οθονης κτλ)
Ναι, έκανα reset για να σβήσουν ολα τα προηγούμενα, και έφτιαξα νέο. Και κάθε φορά που ξεκινάει με "βρίσκει", είτε έχω το Bluetooth του κινητού on, είτε off.
Απλά εκείνη την ημέρα δεν συνδεόταν στον server.

-----

Ήλθε η απάντηση από την SEAT International:

We thank you for your e-mail and would like to invite you to visit one of our Authorised Service Partners, whose staff are the best placed to assist you.
Moreover, we have forwarded a copy of your e-mail to our Importer, Technocar Single Member Trading S.A., responsible for sales and after sales matters in your country, so they can assist you if necessary.

Αντί ουσιαστικής απάντησης, με προσκαλούν να ... επισκευθώ ένα εξουσιοδοτημένο, όπου υπάρχει το πιο κατάλληλο προσωπικό για να με βοηθήσει.
Και με πληροφορούν ότι έχουν στείλει και ένα αντίγραφο στην αντιπροσωπεία.

Οι ερωτήσεις μου ήταν σαφείς, αν είναι προβλεπόμενο να "χάνεται" η οθόνη ρυθμίσεων όταν δεν μπορεί να συνδεθεί στον server, και αν γίνεται να αποθηκεύσω τις προτιμήσεις μου στο αυτοκίνητο.
Και οι 2 ερωτήσεις είναι θέμα λειτουργίας / προδιαγραφών του software, η λογική λέει ότι η "μαμά" εταιρεία γνωρίζει περισσότερα από τον όποιο dealer ή αντιπρόσωπο. Αποφασίζει να μην απαντήσει αυτή, οπότε το ερώτημα είναι γιατί το "κεντρικό" site παρέχει την δυνατότητα επικοινωνίας. Μόνο για ενδεχόμενο παράπονο κατά της αντιπροσωπείας;

Τέλος πάντων, να δω αν θα πάρω απάντηση από την αντιπροσωπεία.

Νομίζω πως τελικά θα καταφύγω στην αρχική μου σκέψη, για το τι θα έκανα όταν έπαιρνα καινούριο αυτοκίνητο:
Ένα arduino με CANBUS, το οποίο στο ξεκίνημα θα φορτώνει τις προσωπικές μου ρυθμίσεις. Και μία σειρά με πρόσθετα κουμπιά κάτω από την οθόνη, για τα βασικά που κακώς βρίσκονται στην οθόνη (όπως πχ ο κλιματισμός).

• Αποσυνδεδεμένος disino
  • Διαχειριστής
  • Master member
  • *
  • Leon Cupra (red)
« Απάντηση #11 στις: 14-11-2024, 07:16:26 »
Νομίζω πως τελικά θα καταφύγω στην αρχική μου σκέψη, για το τι θα έκανα όταν έπαιρνα καινούριο αυτοκίνητο:
Ένα arduino με CANBUS, το οποίο στο ξεκίνημα θα φορτώνει τις προσωπικές μου ρυθμίσεις. Και μία σειρά με πρόσθετα κουμπιά κάτω από την οθόνη, για τα βασικά που κακώς βρίσκονται στην οθόνη (όπως πχ ο κλιματισμός).

Μην το κάνεις αυτό με τα κουμπιά! Θα το κάνεις τσίρκουλο! :fear: :fool: :xa:

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #12 στις: 14-11-2024, 18:51:39 »
Μην το κάνεις αυτό με τα κουμπιά! Θα το κάνεις τσίρκουλο! :fear: :fool: :xa:
:xa: :xa: :xa:

Για τόσο κακόγουστο με έχεις ;  :laughing:

Πάντα ήμουν υπερ της λειτουργικότητας. Και αυτή η "μόδα" με τις οθόνες και την έλλειψη κουμπιών, δεν είναι μόνο μη λειτουργική, είναι και επικίνδυνη ...

• Αποσυνδεδεμένος disino
  • Διαχειριστής
  • Master member
  • *
  • Leon Cupra (red)
« Απάντηση #13 στις: 14-11-2024, 19:53:05 »
:xa: :xa: :xa:

Για τόσο κακόγουστο με έχεις ;  :laughing:

Ό,τι και να κάνεις, εργοστασιακό δε θα είναι. :smartass:

Αναμένω να δω αποτελέσματα. :smokeing:

• Συνδεδεμένος alexkots
  • Master member
  • *
    • Leon FR 2.0 DSG
« Απάντηση #14 στις: 04-12-2024, 00:00:37 »
Είχα 5 χρόνια το κινητό, είπα να το αλλάξω.
Οπότε από το S10e της Samsung έκανα το "άλμα" στο S23+.
Όλα καλά, το τηλέφωνο μεγαλύτερο (για να το βλέπω πιο άνετα  :xa: ), η εφαρμογή Samsung Switch μετάφερε τα πάντα, οπότε πήγα να ενημερώσω και το αυτοκίνητο.
Το βρήκε, διάβασε τον τηλ κατάλογο, έφτιαξα τα αγαπημένα, όλα καλά.

Και στο τέλος έβαλα το καλώδιο USB για να συνδέσω και το Android Auto.
Αμ δε! Το αυτοκίνητο μου έλεγε ότι δεν μπορεί να συνδεθεί :gkrrrrr:
Έβαλα δίπλα δίπλα τα 2 τηλ, έφτιαξα τις ρυθμίσεις του προγράμματος ακριβώς τις ίδιες με το παλαιό, αλλά αρνείται πεισματικά να συνδεθεί!

Και είπα πριν ... ενσκήψω στα βάθη του Android, να ρωτήσω μήπως είχε κάποιος ανάλογες ... περιπέτειες, και αν ναι, πως τις έλυσε.