Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Leon IV (mk4) / Απ: Νεκρή μπαταρία ξαφνικά
« Τελευταίο μήνυμα από giannisma στις Χθες στις 19:58:55 »
Άλλαξα μπαταρία (Banner AGM, η Varta ήταν EFG) και όλα καλά (αφού έσβησα διάφορα λάθη, που θα ήταν από την πτώση τάσης). Τώρα to σταρτ / στοπ δουλεύει ...
φιλε
Μου πιστεύω να την προγραμμάτισες πριν την βάλεις για να δουλεύει όπως πρέπει..
2
« Τελευταίο μήνυμα από YiannisWalker στις Χθες στις 11:42:34 »
Εχω την εντύπωση οτι πεφτει και η ποιότητα στις μπαταρίες. Οι πρώτες δύο (εργοστασιακή και μία Varta) κράτησαν 7 χρόνια. Η τρίτη που εβαλα (πάλι Varta) επι κορωναιου εχει καταρρεύσει το State Of Health, με βάση ενα οργανάκι που έχω, στα 3 χρόνια (<60%).
Επιπλέον ο κορωναίος που τα αυτοκίνητα εμειναν αρκετά ακίνητα έπαιξε το ρόλο του πιστεύω.
3
« Τελευταίο μήνυμα από nikdev στις Χθες στις 00:38:55 »
Λίγα ειναι 3 χρονια για εργοστασιακη.
Αν ομως ειχε μεγαλα διαστηματα ακινησιας , ηταν ηδη πεσμενη και πριν το πουλησουν την φορτίσαν οποτε μετα ηταν θεμα χρονου να νεκρωσει με μια μικρη ακινησια 3 ημερων.

Αν ηταν EFB εργοστασιακά κακως εβαλες AGM

Sent from my iPhone using Tapatalk
4
« Τελευταίο μήνυμα από madbad31 στις 11-10-2024, 23:00:21 »
Ολα καλα λοιπον..αλλα 3 χρονια για εργοστασιακη μπαταρια λιγα δεν ειναι;
5
« Τελευταίο μήνυμα από alexkots στις 11-10-2024, 16:08:40 »
Άλλαξα μπαταρία (Banner AGM, η Varta ήταν EFG) και όλα καλά (αφού έσβησα διάφορα λάθη, που θα ήταν από την πτώση τάσης). Τώρα to σταρτ / στοπ δουλεύει ...
6
« Τελευταίο μήνυμα από alexkots στις 11-10-2024, 13:26:28 »
Φορτιστή δεν έχω (κακώς), αν υπάρχει πρόβλημα βάζω μπροστά από άλλο της οικογένειας  :xa:
Είναι 70Ah Varta, έχει ένα τζαμάκι που αν είναι μαύρο (είναι) είναι ΟΚ, αν είναι κίτρινο έχει πρόβλημα.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο να τα παίξει ξαφνικά και να έχει μόνο 3.6 V σε λιγότερο από 24 ώρες ...

3 ετών είναι, λέω να την αλλάξω ούτως ή άλλως γιατί έρχεται και χειμώνας. Αλλά με τρώει το θέμα της πιθανής διαρροής ...

---

Αν δεν δούλευε ο εναλλάκτης θα έβγαζε σφάλμα στο καντράν. Και φυσικά δεν θα έπεφτε στα 3.6 Volt ...

7
« Τελευταίο μήνυμα από Enduras-TSI στις 11-10-2024, 13:22:31 »
Αν εχεις πολυμετρο ελενξε ταση με το αυτοκινητο εν λειτουργεία ωστε να δεις αν δουλευει το δυναμο.

Το πιθανοτερο βεβαια ειναι να χρειαζεσαι μπαταρια.
8
« Τελευταίο μήνυμα από gsa1967 στις 11-10-2024, 12:46:08 »
τι μπαταρια εχει πανω?
στο οκταβια ειχαν πανω 52αρα και στα 2 χρονια ταπαιξε.
οριακα κρατανε 4 χρονια οι εργοστασιακες. για δοκιμασε αν εχεις φορτιστη να την φορτισεις και να δεις μετα.
9
« Τελευταίο μήνυμα από alexkots στις 11-10-2024, 12:23:47 »
Και κάτι άλλο, τις 2~3 τελευταίεες φορές που το κίνησα (σε σχετικά κοντινές διαδρομές) δεν δούλευε το start / stop (ενώ ήταν ενεργοποιημένο). Θεώρησα ότι δεν έσβηνε επειδή το AC μέτραγε σημαντική διαφορά θερμοκρασίας. Αλλά κάπου διάβασα ότι αν η μπαταρία δεν είναι σε καλή κατάσταση, το start / stop δεν δουλεύει από μόνο του. Προφανώς γίνεται κάποια σύγκριση τάσης / ρεύματος φόρτισης, από μία μονάδα ελέγχου του συστήματος. Θα έπρεπε όμως να ειδοποιεί για το πρόβλημα ...

10
Leon IV (mk4) / Νεκρή μπαταρία ξαφνικά
« Τελευταίο μήνυμα από alexkots στις 11-10-2024, 11:32:26 »
Χθες άνοιξα το πορτμπαγκάζ να πάρω κάτι, το έκλεισα (δεν θυμάμαι αν κλείδωσα) και μετά έπλυνα εξωτερικά το αυτοκίνητο.  Σήμερα το πρωί η μπαταρία είναι νεκρή (3.6 V, είχα να το κουνήσω 2-3 ημέρες), το αυτοκίνητό κλειδωμένο.
Ξέρει κάποιος αν υπάρχει θέμα τέτοιας ξαφνικής πτώσης, ή παίζει κάτι σε διαρροή (με το πλύσιμο;)
Το αυτοκίνητο είναι 3 ετών ...
Σελίδες: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10